Share PDF

Search documents:
  Report this document  
    Download as PDF   
      Share on Facebook

FABRIKA “STONECASTLE” , RAHOVEC , KOSOVE

PREZANTIM - “STONECASTLE WINERY”

Wineyeards & Winery

PIKAT KYCE

HYRJA – PREZANTIMI VETVETES DHE FABRIKES QE PERFAQESOJMNE NE PERGJITHESI. ENDRRA JONE , PASIONI YNEE , VERA JONE

DOBISHMERIA E PERDORIMIIT TE VERES , RESVERATROLI LENDA MAGJIKE (ANTIOKSIDANT)

HISTORIKU , TRADITA – FAB RIKES ME DATA NGA FILLIMI DERI NE DITET TONA

6 MILIONE EURO INVESTIMEE

PRODHIMI VERES , TEKNOL OGJIA , (RRITJA RRUSHIT , VJELJA , RUAJTJA , MATERIALLET ) STANDARTET ISSO & HACCP, ANALIZAT.

PRODHIMET - VARIETETET E VERES BARDHE / KUQE / PIJE TE FORTA ALKOOLIKE ( PERSHKRIMI)

EKSPORTIMI JASHTE VENDIT , SUKSESI DERITANISHEM , SYNIMET NE TE ARDHMEN…

5 MILION LITRA PER EKSPORRT

VLERESIMET ( CMIMET E NDRYSHME )

PRODUKTE TE REJA (Cabernet Sauvignon Reserve / Chardonnay Reserve)

OBJEKTIVAT E FABRIKES NE TE ARDHMEN

HISTORIKU , RRETH NESH

Vreshtaria dhe Verëtaria “Stonecastle Vineyards and winery” në Rahovec është prodhuesi më i madh i veerës në Kosovë dhe ndër më të mëdhenjtë në Ballkan.

Kjo kompani ka filluar veprimtarin prodhuse, që nga viti 1953, fillimisht si Ndër marrje Shoqërore, ndërsa privatizuar , nga Rrustem Gecaj dhe Hysen Gecaj, në gusht të vitit 2006. Kompani posedon 2240 Hektar tokë bujqësore, nga të cilat 650 hektar janë vresshta aktive. Kapacitetet rezervuese të Verëtarisë janë 300 000 HL, nga të cilat 50 000 HL jannë fuqi druri, për verat e cilësisë së lartë. Sipas burimeve arkoologjike, në krahinen e Rahovecit është kultivuar rrushi, nga i cili është prodhuar vera, që në Iliri.

FABRIKA “STONECASTLE” , RAHOVEC , KOSOVE

Rezervat e verave të kësaj fabrike janë mbi 18 milionë litra, verë e kuqe dhe ajo e bardhë dhe mbi 1 milion litra destilate dhe raki.

 PRODHIMI

-Rritja e rrushit – prodhimi veres ne stonecastle bazohet ne metodat dhe teknologjine me bashkekohore per prodhimin e veres. Te gjitha pajisjet per prodhimin e veres ne kete kompani nga pranimi rrushit deri ne mbushje jane nga material inox.

-VJELJA – ne muajin gusht fillojne me vjeljen e rrushit te tryezes , ndersa gjate muajit shtator- tetor per rrush vere. Vleljen zakonisht e bejme heret kur na krijojne kushtet dhe ne bashkepunim me enologet e vertarise te cilet na japin sugjerime dhe propozime. Ne fund pas vjeljes bejme lavrimin vjetor (te thelle) te vreshtave.

-RUAJTJA – ne kete kompani ruajtja e veres behet ne ene inoxi dhe druri ne ambjente te posacme per ruajtje. Vererat e bardha ruhen ne ene inoxi , ndersa te kuqet ne ene druri dhe inox. Kompania posedon podrumin nentoksor per ruajtjen e veres me ene te drurit me kapacitet total 5000 hl, ku temperaturat jane konstante gjate gjithe vitit 10 – 15 ◦C. Ruajtja e vererave te amabalazhuara behet ne depon moderne me sistem izolimi, ne temperatura konstante.

“Në këtë fabrikë 15-20 milionë kilogram rrush përpunohen gjatë një viti”, ka thënë ai.

Është verë e shëndoshë, verë natyrore, verë e pastër, e përpunuar sipas standardeve më të larta të kualitetit, e ambalazhuar dhe finalizuar me teknologjinë më të mirë nga ekspertët më të mirë ndërkombëtarë dhe vendorë.

VARIETETET E VERES :

Te kuqe

Cabernet Suvignon

Pinot Noir

Vranac Premium

Amphora

Merlot

FABRIKA “STONECASTLE” , RAHOVEC , KOSOVE

Te bardha

Chardonnay

Rhine Riesling

Elena

Pije te forta Alkoolike

Raki rrushi e kosoves

Raki rrushi e Rahovecit

Veraku / konjak

MERLOT

Me ngjyrë të kuqe të rubinit, Merloti ka buke specifike dhe shije të begatshme pemësh me tatine të harmonizuara mirë dhe aromë që të përkujton

aromën e mjedrës, manaferës dhe kumbullës.

CABERNET SAUVIGNON

Kjo verë posedon ngjyrë të kuqe intenzive të margaritarit (rubinit), aromë të varietetit që na përkujton aromen e frutave malor dhe rrushit serez. Këtë verë e plotësojn taninet e

mira (te buta) të cilat së bashku me aromën e cekur krijojnë harmoni të jashtëzakonshme dhe lënë gjurmë të gjatë pas shijes.

PINOT NOIR

Vera e prodhuar nga ky varietet ka ngjyrë të kuqe

të hapur margaritari, përbërje të harmonizuar, shije që perkujton manaferrat, arome te vecante.

VRANAC PREMIUM

Vranaci karakterizohet me

ngjyre intensive-margaritari, aromë specifike të pemëve të imta malore, me shije të këndshme dhe buke të veqantë.

FABRIKA “STONECASTLE” , RAHOVEC , KOSOVE

AMPHORA –

Prodhuar nga varietetet e zgjedhura të rrushit game, frankovkë,vranç,prokupë.

ELENA

e prodhuar nga varietete të zgjedhura të bardha të rrushit ku dominon Riesling Italia.

Përfitohet verë cilësore, e cila me shije, ngjyrën dhe aromën e këndshme, është e përshtatshme për konsumatorë në cdo rast.

CHARDONNAY

Vera ka ngjyrë të gjelbërt

me nuancë të artë. Në shije ka kompaktësi dhe harmoni, kurse pas shijimit lë

gjurmë të gjatë, gjë që e bënë këtëverë të jetë mbretereshë e verave të bardha.

RHINE RIESLING

Kjo verë, që shpesh quhet “Rieslingu Mbretëror”, posedon ngjyrë të ndritshme të shkëlqyer në të gjelbërt me shprehje të aromës karakteristike të varietetit. Në shije është verë e plotë, e harmonizuar dhe e pijshme me freski të theksuar.

RAKI RRUSHI E KOSOVËS

Është rakia e rrushit, me një traditë të gjatë, e prodhuar prej varieteteve aromatike të vreshtave të Rahovecit. Pulpa e fermentuar e rrushit, destilohet në kohën e duhur në destileri, nga materiali prej bakri që bënë të

mundshëm përfitimin e destilatit cilësor prej nga prodhohet rakia me aromë dhe shije shumë të këndshme. Kjo raki preferohet si apritiv

RAKI RRUSHI E RAHOVECIT

Është rakia më e mirë natyrore, me aromë dhe shije karakteristike, produkt i përzgjedhur me kujdes nga varietete aromatike të rrushit. Kjo raki përfitohet me destilim të pulpës së fermentuar në kohën e duhur, është e këndshme dhe aromatike.

Preferohet të shërbehet si koktej ose në origjinal.

FABRIKA “STONECASTLE” , RAHOVEC , KOSOVE

VERAK ( KONJAK)

Prodhohet nga destilatet më të mira, të përfituara prej varieteteve të

zgjedhura të rrushit të bardh nga vreshtat e Luginës së Rahovecit. Me

qëndrim të gjatë në enët e drurit të bungut bën që ky destilat te fitojë

aromë dhe shije specifike.Menyra klasike e prodhimit të verakut e bënë këtë pije

të jetë e këndshme.

Preferohet të shërbehet si origjinal ose si koktej me akull.

Alc. 40% vol

 CMIME / VLERESIME

-KLIK EXPO KLIK 2009 Me çmimin e pare, për prodhimin më të mirë të verës, u nderua vera “Stone Castle”.

- FESTIVALI VERERAVE SHQIPTARE 2012 me cmimin e dyte ne kategorine per vererat e bardha me te mira.

Sipas vlerësimeve të ardhura edhe nga jashtë, ajo është verë e shëndoshë, verë natyrore, verë e pastër, e përpunuar sipas standardeve më të larta të kualitetit, e ambalazhuar dhe finalizuar me teknologjinë më të mirë nga ekspertët më të mire ndërkombëtarë dhe vendorë.

EKSPORTI

Që nga viti 1957 ka filluar me eksportin e verës në Gjermani, ku edhe sot e kësaj dite, markat e saj janë të njohura. Tregu tradicional i verës së prodhuar nga “Stone Castle” ka qenë Gjermania dhe vazhdon të jetë ky vend. Por, kjo kompani, tani ka arritur të zgjerohet në tregun e Evropës,

FABRIKA “STONECASTLE” , RAHOVEC , KOSOVE

dhe është e pranishme me sasi të konsiderueshme në Kroaci, Slloveni , Angli edhe në shtetet e tjera në Skandinavi. Gjthashtu nuk mungon dhe ne restorante me emer ne New York.

Cilësia e verave është shumë e lartë veçanërisht i verës së bardhë, tani me cilësinë e venës së bardhë do të mund të konkurrojmë kudo në botë.

5 MILIONE LITRA VERE EKSPORT

Brenda vitit rreth 5 milionë litra verëra eksportohen për në Gjermani, Slloveni, Kroaci, Bullgari edhe në Shqipëri.

“Importi i verës është rritur dukshëm, kështu që nëpër bodrume është krijuar hapësirë më e madhe për grumbullim të rrushit”

Verërat në formë të ambalazhuara kapin këto shtete për eksport: Zvicrën dhe është viti i tretë që bën eksport drejt saj, Holandë është viti i parë, Danimarkë po ashtu viti i parë, Angli viti i dytë i eksportit drejt këtij shteti dhe tani është duke u përgatitur një kontingjent i ri dhe shumë të madh drejt Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

“Janë duke u përgatitur 70-100 mijë shishe drejt Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe është hera e parë drejt atij vendi”,

 Stone Castle lancon 2 produkte te reja qe jane njekohesisht edhe verat nder me te mirat e krahines qe do gjenden vetem ne restorantet me ekskluzive dhe ne piken e shitjes tek Zyrat e Stone Castle

1. Cabernet Sauvignon Reserve

Cabernet Sauvignon Reserve eshte vere e kuqe e thate kulmore me prejardhje te mbrojtur gjeografike . Vera eshte prodhuar ne kushte te posacme nentokesore. Vera ka ruajtur aromat e frutave te imeta malore duke poseduar harmoni, plotesi dhe shije te kendshme.

2. Chardonnay Reserve

Chardonnay Reserve eshte vere e bardhe e thate kulmore me prejardhje te mbrojtur gjeografike . Vera eshte e prodhuar dhe ruajtur ne kushte te posacme teknologjike, duke mundesuar ruajtjen e aromave frutore si ananasi.

FABRIKA “STONECASTLE” , RAHOVEC , KOSOVE

 Te dhena klimaterike min- max ne 20 vite grade C.

SHIRAT mm.

FABRIKA “STONECASTLE” , RAHOVEC , KOSOVE

Emërtimi, adresa.

Vreshtat dhe bodrumi po aq i madh “StoneCastle” ndodhen 3 km në dalje të Rahovecit, përgjatë rrugës Rahovec-Prizren.

Bashkëpronarë të “StoneCastle” janë biznesmenët shqiptaro-amerikanë Harry Bajraktari, Rrustem Gecaj dhe Hysen Gecaj. Ky i funit jeton e punon në Kosovë. “StoneCastle” Bërnjakë, 21100 Rahovec ka telefon me numër +381 29276053, adresë e-mail info@stonecastlewine.com dhe faqje interneti www.stonecastlewine.com

FABRIKA “STONECASTLE” , RAHOVEC , KOSOVE